РУССКИЙ   
ПОИСК
Авторизация


Регистрация


Забыли пароль?
НОВОСТИ

Сергій Зайцев: "Навесні готуємося дати серйозний бій кожному із суперників"

12.01 2013

За словами наставника «Металурга», серед новачків запорізького клубу буде багато знайомих облич.

— Рішення вийти з відпустки вже 3-го січня — першими з усіх клубів елітного дивізіону — було заздалегідь ухвалено тренерським штабом, — почав розмову наставник. — Працювати нам є над чим, тому хотілося розпочати підготовку якомога швидше. Передусім потрібно переглянути потенційних новачків, аби на перший збір у Туреччині, який запланований з 18 січня, вирушити повноцінно сформованою командою.

— Відомо, що «Металург» залишили вже семеро гравців: Цуріков і Сидорчук перейшли в «Динамо», Варанков і Каверін повернулися в Київ після завершення оренди, в Лук’яновса, Бойка й Пуровича закінчилися контракти. Кого з них ви хотіли би втримати в «Металурзі»?
— Звичайно ж, Цурікова й Сидорчука. Вони були би непоганим підсиленням для нас. Проте пропозиції від «Динамо» надходять не щодня, тож із розумінням ставлюся до їхніх переходів. Хлопці повинні рости.

— Тобто відхід решти гравців не ослабить, на ваш погляд, «Металург»?
(Після паузи). Скажімо так, я не надто шкодую за ними. Зрештою, в нас є багато перспективної молоді. Та й потенційні новачки, котрі перебувають наразі в Запоріжжі, теж мають не нижчий рівень за згаданих виконавців. Ми ж готуємося навесні дати серйозний бій кожному з суперників, тому до питання комплектації підходимо ретельно.

— Той факт, що на оглядини в Запоріжжя попервах приїхали семеро потенційних новачків, випливає якось із арифметичної логіки?
— Ні, тому що вже нині на перегляді в нас уже дванадцятеро виконавців. Відтак про заміну «сім на сім» не йдеться.

— Чи могли би розповісти детальніше про новачків?
— Зрозуміло, до підписання контрактів (це питання вирішуватиметься напередодні вильоту до Туреччини) прізвища не озвучуватиму. Скажу лише так: до нас приєдналися десять українців, росіянин і малієць. Більшість вітчизняних гравців виступала минулого сезону в Прем’єр-лізі. Загалом, практично всі вони добре відомі футбольним людям, уболівальникам.

— У «Металурга» є ланки, які не вимагають термінового підсилення?
— Бачте, я радше мислю не за ланками, а за позиціями. Мені би дуже хотілося, щоби в команді було по двоє рівноцінно сильних виконавців на кожну ігрову роль. Якщо брати до уваги дванадцятьох потенційних новачків, то практично так воно й виходить. Тому наразі задоволений селекцією.

— Яку ланку наразі вважаєте найслабкішою?
— Напад. Це, мабуть, хвороба всіх українських клубів (у першій частині чемпіонату «Металург» забив усього 5 м’ячів, а на другому місці знизу з 12 голами перебуває «Таврія». — прим. авт.). Тут робота обіцяє бути особливо кропіткою.

— До речі, яка ситуація з Олексієм Бєліком?
— Його в нашій команді немає й не буде.

— І втрат більше не передбачається?
— Поки що всі на місці, жодних офіційних пропозицій по гравцях не отримували. Однак зрозумійте, наскільки складно відмовити, скажімо, київському «Динамо», якщо тому знадобиться ще хтось із наших футболістів. Отож, якщо гідні пропозиції в клуб таки надійдуть, то вони обов’язково будуть розглянуті. Вважаю це абсолютно нормальним процесом.

— На початку нового року «Металург» повністю визначився із тренерськими штабами всіх вікових категорій команди.
— Так. Мені в роботі допомагатимуть Володимир Марчук, Андрій Гузенко та бразилець Жилмар. Головним тренером молодіжного складу призначений Ігор Лучкевич, а команду U-19 відтепер тренуватиме відомий усім Андрій Демченко. Знаючи добре кожного з названих фахівців, усі ці призначення ініціював саме я.

 

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА  •  Подробнее >
командаИО
1Шахтер1851
2Днепр1838
3Динамо1837
4Металлист1836
5Черноморец1830
6Металлург Д1826
7Волынь1823
8Арсенал К1823
9Ильичевец1822
10Заря1822
11Таврия1821
12Кривбасс1821
13Ворскла1820
14Карпаты1819
15Говерла1811
16Металлург З183
© 2004-2013 ООО «ПФК «Металлург-Запорожье»
При использовании материалов сайта ссылка на www.fcmetalurg.com обязательна
Адрес клуба: 69037 г.Запорожье, ул.12 Апреля, 2
E-mail: metalurg@fcmetalurg.com
Карта Сайта